Stijnzijn

Menu
Over Stijn

Hallo, ik ben Stijn en ik schrijf over het leven en hoe dat te leiden.

Ik hang vaak in koffiebars rond omdat ik er tot rust kom met een krant, een boek of goed gezelschap. Verder is het kind in mij nog steeds verzot op Dinokoeken.

Ik studeerde journalistiek en kwam daarna in de communicatiewereld terecht. De schrijfmicrobe kreeg ik pas in 2014 goed te pakken toen ik op Het Zal Je Zoon Maar Wezen begon te bloggen. In de zomer van 2017 veranderde ik de sitenaam naar Stijnzijn.

Ik schrijf over menselijke thema’s en plaats mezelf in het midden van een probleem op een manier waarop de lezer zich toch in de situatie herkent. Mijn columns zijn opgesteld op de manier waarop ik in het leven sta: empathisch, bedachtzaam en met aandacht voor details. Het uitgangspunt van mijn teksten is vaak heel persoonlijk maar als je begint te lezen ontdek je vast dat je meer Stijn bent dan je denkt.

Mijn stukken verschenen geregeld in Charlie Magazine en een aantal teksten werden ook op De Morgen en De Redactie gepubliceerd.

Anderen over Stijn:

Jozefien Daelemans – Hoofdredactrice CharlieMag
“Een extraverte introvert, zo zou ik Stijn het best beschrijven. Introvert omdat hij een enorm rijke innerlijke gevoelswereld heeft. Extravert omdat hij die wereld via pakkende en herkenbare teksten wil tonen aan en delen met zijn lezers. En daar zijn wij blij om.”

Anke Wauters – Schrijfster en redactrice bij Knack Weekend en Focus Knack
Stijns teksten tonen niet alleen wat hij denkt en hoe hij tot die manier van denken is gekomen, maar doen de lezer anders nadenken. Stijn weeft zinnen zo vlot aan elkaar dat zijn teksten een vangnet voor de lezer worden.”

Lucas Wuyts – Hoofdredacteur Tandem Tech
“Stijn schrijft open over de onderwerpen die hem bezighouden maar wat hij nog het beste doet, is de gevoelens beschrijven die wij allemaal op een bepaald punt voelen. Hij neemt je mee in een verhaal alsof je er zelf bij bent en laat je voelen wat het is om mens te zijn.”